Empreses

28/04/2022

Celebració del Dia dels Àrids i la Biodiversitat a La Falconera

El 7 d’abril va ser la XIII edició d’aquesta jornada, que va comptar amb la participació de l’Escola Pia de Sitges.

A La Falconera, cada any es celebra el Dia dels Àrids i la Biodiversitat i en aquesta ocasió hi han participat dues classes de primer d’ESO de l’Escola Pia de Sitges. La trobada es va realitzar el passat 7 d’abril i va ser la XIII edició de la jornada, que està enfocada a festejar i divulgar la nostra activitat, organitzada per la patronal del Gremi d’Àrids de Catalunya de la qual PROMSA es membre.

 

En primer lloc es van recollir els nens i nenes al Parc de Can Robert de Sitges  a les 9.30h i, un cop van arribar a La Falconera sobre les 10:15h, es van posar els equips de protecció individual corresponents (casc i armilles reflectants). Seguidament, van passar a esmorzar a l’exterior de l’aula ambiental habilitada a la Falconera.

 

A continuació, la Pilar López, responsable de Medi Ambient de Promsa, va explicar l’activitat que realitza l’empresa, quins usos tenen els àrids i quines mesures mediambientals pren per a ser cada dia més sostenible. Més endavant l’Emili Valbuena, biòleg del Parc Natural del Garraf, va comentar les peculiaritats del Parc Natural i quines espècies hi predominen.

També ens van acompanyar a la visita en Marc Sanglas, Director General de la DGQA (Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic); l’Aurora Carbonell, l’Alcaldessa de Sitges; l’Eduard Terrad, Regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges; en Xavier Carbonell, Cap de Servei de la DGQA; en Carles Marco, Inspector de la DGQA; l’Adelina Pardo, Inspectora de la DGQA; i en Jaume Puig, gerent del Gremi d’Àrids de Catalunya.

Més tard, es va fer una plantada d’espècies autòctones a la zona restaurada de la pedrera: pi blanc, llentiscle, savina i coscoll. Va ser una activitat molt lúdica i simbòlica on van participar petits i grans. Finalment, es va concloure la jornada amb una fotografia conjunta al voltant d’un dúmper extravial d’elevat tonatge. I per acabar, ens vam acomiadar després de passar una bona estona aprenent sobre les plantes locals i coneixent una mica més el Parc Natural i com preservar-lo.

 Aya 2022