Empreses

01/07/2022

Promsa rep dos premis de sostenibilitat i digitalització al Congrés d'Àrids

PROMSA rep dos premis al Congrés d'Àrids de 2022 a les categories de Bones Pràctiques Operacionals i Economia Circular.

El 25, 26 i 27 de maig passat es va celebrar el Congrés d'Àrids organitzat per l'Associació Nacional de Fabricants d'Àrids (ANEFA). Aquest any, l'esdeveniment es va situar a Oviedo, concretament al Palau d'Exposicions i Congressos, obra de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava.

Promsa va guanyar el segon premi a la categoria de Bones Pràctiques Operacionals amb PROMSA CONNECTA, el nostre projecte de digitalització format per la plataforma Espai Client i l'Albarà Digital: el primer és un espai on el client, via web, disposa d'informació 24/7 sobre els seus consums, albarans, factures i certificats, entre d'altres, i el segon és una plataforma mitjançant la qual els transportistes reben l'albarà en un dispositiu mòbil, eliminant així el paper a l'obra.

També vam obtenir un segon lloc a la categoria d'Economia Circular per al projecte Tecnosols a la pedrera la Falconera. Una proposta que dota de valor afegit les restauracions, ja que utilitza materials de poc valor procedents de la pròpia activitat extractiva i residus, molt ben elegits mitjançant normativa específica que conté esmenes orgàniques. Aquesta activitat ajuda a la fixació de CO2 al subsòl i accelera el procés natural de restauració, contribuint a més a la reducció de residus en abocadors gràcies a la valorització d'aquests.

Promsa també va tenir especial protagonisme durant el congrés, amb diverses intervencions a taules rodones. Ramón Torrescasana, director del negoci d'àrids i medi ambient, va ser present a la taula inaugural del congrés, on es va tractar el tema de la biodiversitat en explotacions mineres.

Carlos Raich, director general de Promsa, va participar a la taula rodona d'ANEFHOP (Associació Nacional Espanyola de Fabricants de Formigó Preparat) en el seu paper com a president, explicant els grans reptes que afronta el sector, especialment en temes de sostenibilitat.

I finalment Pilar López, responsable de medi ambient de Promsa, com a presidenta de medi ambient d'ANEFHOP, va fer aportacions al debat sobre la ruta a seguir per reduir l'empremta de carboni del formigó.

Congreso de áridos 2022