Empreses

09/02/2023

Promsa, soci fundador del nou Clúster de Residus de Catalunya

El passat 18 de gener vam celebrar l'acte de constitució del nou Clúster de Residus de Catalunya, del qual Promsa és soci fundador. 

L'esdeveniment va tenir lloc en Cosmocaixa Barcelona, on ens vam reunir les principals empreses i agents del sector. Aquesta trobada culmina anys de treball analitzant l'entorn de manera estratègica i realitzant un pla d'accions relacionades amb els reptes del sector. La intenció és accelerar a Catalunya la lluita contra el canvi climàtic, impulsar la sostenibilitat del teixit productiu, afavorir la transició de l'economia lineal a l'economia circular i fomentar la innovació i la I+D en aquest àmbit.

El Clúster de Residus és una iniciativa conjunta de la Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ, amb l'objectiu d'agrupar empreses i agents entorn de tota la cadena de valor del sector. Això implica un procés que s'inicia en l'origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribant fins a la fi del seu cicle de vida, o al client final de la matèria primera secundària.

L'agència ACCIÓ és l'organisme a través del qual la Generalitat de Catalunya porta aplicant la seva política de clústers des de fa 30 anys, amb l'objectiu d'implementar iniciatives de millora de la competitivitat de les empreses que el formen. En aquestes tres dècades, s'han pogut crear més de 25 clústers d'àmbit català.

L'àrea dels residus és un sector que està en constant transformació i des de Promsa estem compromesos a continuar avançant a favor de l'economia circular i la sostenibilitat.