Empreses

09/12/2021

Un formigó únic per la lleugeresa

Oi que cada projecte de construcció és diferent dels altres? Per això, tampoc tots els formigons són iguals, s'han d'adaptar a les necessitats específiques de cada obra.

Oi que cada projecte de construcció és diferent dels altres? Per aquesta raó, tampoc tots els formigons són iguals, s'han d'adaptar a les necessitats específiques de cada obra, i aquesta diferència –o valor afegit– és un dels objectius de Promsa. Avui m'agradaria parlar-vos d'un d'aquests formigons “diferents”, el Prolight Celular, el més modern i d'altes prestacions del mercat. De fet, forma part de la nostra gamma de productes PROMSA TECH, un dels més tecnològics i avançats de PROMSA.

 prolight

El Prolight Celular està compost per una barreja de ciment, aigua, àrid fi i additius escumats que li confereixen una gran lleugeresa, fins i tot més que el formigó lleuger. Per aquest motiu, permet reduir càrregues estructurals a les obres i la seva funció principal és la de farciment, sent molt idoni per a cobertes planes, cobertes amb pendents i reblerts diversos.

La seva innovació principal és la seva homogeneïtat i la manera d'aplicar-lo, ja que en comptes d'un sistema manual s'aplica per bombeig. El Prolight Celular arriba en camió formigonera a l'obra, on es bombeja de manera eficient i ràpida. Aquest procés permet estalviar residus en obra, com ara sacs de ciment i palets, i reduir la generació de pols i del consum d'aigua, millorant així la sostenibilitat. D'aquesta manera, els rendiments són molt alts i apte per a tota mena de superfícies. I per a la prevenció de riscos laborals també suposa un avantatge, ja que s'elimina la manipulació de sacs de ciment i l'ús del compressor a l'obra.

A més, el Prolight Celular és més resistent i amb millores tèrmiques i acústiques, pel que fa al formigó estàndard, gràcies a la seva textura escumada i homogènia. Ha demostrat tenir una reacció al foc de tipus A1, cosa que significa que no és combustible i que presenta un bon comportament davant d'incendis.

Un exemple d'aplicació d'aquest formigó cel·lular va ser l'obra de pavimentació de l'Estació del Nord de Barcelona, ​​que vam realitzar al febrer del 2018, i en concret per a la zona de pàrquing. --> https://www.promsa.com/ca/obras#obra63

estacio del nord

 

 

Article redactat per Oscar Oliveras, Product Manager Promsa Tech, PROMSA (Desembre 2021).

 

Per a més informació:

https://www.promsa.com/ca/productos/p/formigo-ce