Empreses

01/06/2021

Reprenem les visites d’estudiants a La Falconera

Durant més d’un any, a causa de la pandèmia de la COVID-19, les visites a la pedrera La Falconera del Garraf han estat aturades i molts estudiants no han pogut gaudir d’aquest espai únic. Per fi, durant aquest mes de maig hem pogut reprendre les visites i compartir aprenentatges amb els joves.

Així, el passat onze de maig els alumnes de primer d’ESO de  l’escola Pia de Sitges ens van poder visitar. Els alumnes i els seus professors van arribar en dos autocars, que els van  recollir al Parc de Can Robert de Sitges, i prop de les deu del matí ja eren a La Falconera a punt per començar la jornada.

Vam començar la visita a la nostra aula ambiental, complint amb totes les mesures de seguretat de la COVID-19, on els vam explicar el funcionament de la pedrera, els productes que hi fabriquem i els usos que majoritàriament se’n fa: àrids, formigons i morters.

El contingut que tenien interès a conèixer es basava en tres eixos: tecnologia, processos i sostenibilitat. Al voltant d’aquests tres aspectes es van centrar les preguntes i les inquietuds que ens van transmetre els estudiants.

També, els vam explicar en detall les mesures que adoptem per a ser més sostenibles, com el projecte de restauració de l’indret i la creació d’hàbitats per les espècies més protegides de la zona. Els estudiants ja havien iniciat el treball de recerca a l’institut, i portaven una sèrie de preguntes que van poder anar resolent a mesura que se’ls hi feia l’explicació. Van mostrar molt interès a conèixer i entendre el projecte de restauració així com els terminis en els quals està previst realitzar-lo.

Tots els alumnes van participar activament en la plantació d’espècies autòctones  i junts vam gaudir d’un esplèndid dia a la natura.