Empreses

01/04/2020

La incorporació de dos nous vehicles amb tecnologia punta incrementen la seguretat personal i la protecció ambiental a la pedrera La Fou

Les prestacions ambientals de la flota de vehicles industrials de Ciments Molins Industrial a la pedrera de La Fou (Vallirana) han augmentat considerablement després de la compra de dues noves màquines. Amb aquestes adquisicions, CMI compta a La Fou amb un parc mòbil de primer nivell, format per equips segurs i actuals que disposen de les més modernes capacitats operatives i ergonòmiques, i que presenten una total implicació amb l’estratègia de sostenibilitat de l’empresa com a característica diferencial. La configuració dels equips assegura una eficiència en el treball -més productivitat amb un menor consum de recursos- que maximitza encara més la protecció d’aquest espai natural, que proveeix de pedra calcària la fàbrica de Sant Vicenç dels Horts.

El passat mes de novembre va entrar en servei un nou dúmper de 70 tones, de marca TEREX i model TR-70. Aquest vehicle se suma als tres dúmpers de la flota (dos de 60 tones, i el tercer de 70). El nou equipament, de característiques més robustes, incorpora tecnologia com ara retardadors de transmissió resistents al desgast i controls electrònics de quarta generació a la transmissió. A la pràctica, les millores tècniques aportaran una major durabilitat de la màquina i també un menor consum, gràcies a l’eficiència del seu motor. Un altre aspecte de millora és la seguretat, ja que la cabina disposa de certificació FOPS (protecció contra el risc de caiguda d’objectes) i protecció ROPS (antibolcada) més actualitzades.

I tot just aquest mes de març s’ha incorporat una nova pala carregadora sobre rodes CATERPILLAR CAT 990K, que permet la màxima productivitat i eficiència en la càrrega de mineral. Aquesta màquina, dotada d’avenços tecnològics com ara l’accelerador segons demanda, ofereix un elevat nivell de control i ergonomia per al conductor. A més, el vehicle aporta nombrosos beneficis ambientals, com són la reducció de residus gràcies a les bateries sense manteniment, o el programa de reconstrucció certificada de la pala de rodes, que afavoreix la seva reutilització i genera estalvis de costos de fins a un 70% en el seu funcionament. A més, a la nova pala s’hi ha instal·lat un sistema antiincendis i s’hi muntaran cadenes als 4 pneumàtics per a la seva protecció.

L'adquisició d'aquesta nova maquinària és una nova mostra del compromís indissociable de Ciments Molins amb la seguretat dels seus treballadors, així com de la seva ferma aposta per la sostenibilitat. El grup ha situat en els últims anys al medi ambient en l'epicentre de la seva estratègia i la seva responsabilitat amb el desenvolupament sostenible ha cristal·litzat en l'adhesió als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la incorporació al Global Compact de l'ONU.