Empreses

28/04/2022

Estudiants de Ciències Ambientals de la UB visiten la Falconera per a conèixer el projecte de restauració

ompartim la nostra experiència en restauració ambiental amb un grup d’estudiants universitaris, destacant el compromís de Promsa amb la sostenibilitat i la biodiversitat.

El divendres 11 de març, una vintena d’estudiants universitaris van visitar La Falconera. Els alumnes del 4art curs del Grau de Ciències Ambientals de la UB, que estan cursant una assignatura optativa de Restauració Ambiental, van estar acompanyats pels seus professors Beatriz Duguy i Josep Maria Ninot del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la facultat de Biologia de la UB.

Els estudiants van arribar sobre les 9:30h i ràpidament van rebre els EPIS (casc i armilla reflectant) per part del personal de Promsa. Durant el transcurs de la jornada, els alumnes van tenir l’oportunitat d’escoltar a professionals responsables de diverses àrees rellevants i de veure la Falconera i la seva zona restaurada.

La primera introducció a l’explotació va ser per part de l’encarregat de la Falconera Pere Puigdomènec, que va explicar com funciona tota l’activitat extractiva, la tipologia de la pedra i com es realitzen les voladures. Un cop a la caseta de fusta, l’Elena Colomina del departament de màrqueting va comentar els objectius de sostenibilitat de Promsa i Ciments Molins, així com els detalls de la futura restauració de la Falconera, incidint en la flora, la fauna i la relació amb la comunitat.

 

Un dels temes que també es va tractar va ser com Promsa està utilitzant, en mode de proves, els tecnosòls, una metodologia molt innovadora en restauració de pedreres. Són substrats activats amb esmenes orgàniques que utilitzem amb tres objectius: revaloritzar els residus, millorar la fixació de CO2 al sòl i ajudar a la diversitat mitjançant la creació de sòls equilibrats.

 

A més, va coincidir que Promsa ha estat seleccionada per l’ANEFA (Asociación Nacional de Fabricantes de Áridos) per a realitzar una presentació sobre els tecnosòls al futur congrés d’Àrids, que es realitzarà el 25, 26 i 27 de maig a Oviedo. I finalment, abans d’acabar la jornada, els alumnes van poder passejar per l’àrea restaurada de la Falconera, on van poder estudiar les espècies botàniques de la zona. 

Des de Promsa seguirem impulsant la difusió de la feina que es fa a la Falconera en matèria de restauració i acollint a les universitats i centres educatius per a promoure la biodiversitat i els valors de la sostenibilitat  al conjunt de la societat. 

PROMSA-UB